tip...

...lite var stans man kommer, Konsum på Norrliden, Carlings i innerstan, så kan man snubbla över dom här små burkarna eller skålarna där man kan lägga dricks...dom finns lite överallt och det jag funderar över är vad man egentligen ger dricks för? Bygger inte hela servicebranschen på just "sevice", ska vi då bli överraskade om vi nu skulle råka ut för lite "god service" i en situation där vi egentligen borde kunna räknar med att bli vänligt bemötta osv...så pass överraskade så att vi sponant ska känna för ge bort en viss summa pengar. Kan det vara så, att vi i dagens samhälle där jantelagen kan ses som ett trevligt inslag och där en kall hand ofta är den enda, helt enkelt är beredda att lämna dricks just för att Astrid -56 som sitter i kassan på Ica inte tar vårat huvud och krossar det mellan sina små skrynkliga händer, som om det vore en melon. Just för att när du väl hittat ett skit-snyggt linnet och ska betala för det så blir du ju faktiskt inte misshandlad och kniv-rånad av personalen på Gina Tricot.

Som vi lever idag...öga för öga, så kanske Gina Tricot personalen är "god service" personifierad...och kanske just för att dom inte tar dig till fånga, på lagret binder dig vid en stol och sedan kastar ägg och fisk på dig....så har dom gjort sig förtjänt av en 5:a i dricks...





...nu ska jag på studentpuben med "Konge", tydligen så ska han vara nykter...Hahaha!






192538-34






Jordgubbs-saft
Duscha i nästan 30 minuter
Sista 120 minutrarna av "God Will Hunting" (?!)
Att Namnam blir utskriven i morgon


Sten i sko
Min dygnsrytm och faktumet att jag snittar 3 timmar sömn per natt.
Mitt lokalsinne som återigen lurat mig på 40 minuter av mitt liv



Backstabber

...som en blixt från klar himmel så stod det klart att 1.35 centimeters mannen, även kallad "Judas" kommer att förgylla våran tillvaro (om det så bara är för tre dagar) här i Kalmar med ett litet men ack så nobelt gästspel.

"Judas Iskariot, död cirka 33 e.Kr, var enligt bibeln den av Jesu tolv apostlar som förrådde honom och underlättade för de romerska myndigheterna att gripa honom. Judas skulle ha förått Jesus med en kyss, där av uttrycket  "judaskyss"

...för övrigt så är "Uffe" fortfarande något besviken på mig då han igår kväll skickade ut sin hus-neger (med munn-korg) för att panta burkar för att sedan köpa pizza för den väldiga summa riksdaler de 15-20 burkar skulle generera. Något som bör tilläggas är att jag har lokalsinne som en alzheimers sjuk 103 åring som samtidigt lider av guldfiskminne...21.00 begav jag mig ut i den lite små ruggiga februari-natten. 22.45 äntrade jag Två Bröders väg, lägenhet 6B med två mosiga burgare och en påse kalla stripps...

Dom var inte många...orden som landade på Konges läppar...men dom var valda med omsorg...

 













192538-33
Konge: tror du att du kan dra ur din dolk ur min rygg nu?
Judas: jo, det kan jag nog göra, jag behöver den säkert snart igen!








Jordgubbs-saft
Min jordgubbs-milkshake
Fanny (som alltid skrattar)
Fifa -07 (när jag spelar mot tysken...3-0 i matcher...siffrorna talar sitt tydliga språk)
Hon i Mc-driven som hade en så fin anlägging (läs: fina örhängen)

Sten i sko
Tjejen som kallade mig för "Uffes" alldeles egna Tamaguchi idag på Thai-restaurangen
Namnam som tydligen ligger på akuten (?)
Att "Hunken" är lite besviken på "Gud" och "Uffe"



"må bra"-film

192538-32


...nu har vi tagit oss tre timmar in i Oscarsgalan som Konge för övrigt har kallat; "onödig", "överskattad" och "det absolut tråkigaste" han någonsin sett.

...för att få bäbis-"Uffe" på bättre humör så tänkte jag att jag skulle amma honom med lite av min magiska  milkshake som tydligen ska smaka som "näktar från himlen" (citat -okänd)


För övrigt så ska jag tydligen vara "världens bästa kille"...Och tydligen så ska "Uffe" vara så pass insatt så att han ska kunna bekfräfta detta (?!)

Sen så vill jag bara klargöra att jag tycker att Pontus Gårdinger gör ett jätte jobb på 9:an. Med sin nästan löjligt breda kunskap om film så är ju han ändå den som får dra det tyngsta lasset, ta djupleds löpningen, tugga sur-bävern. Så tack Pontus för att du förgyller Kanal 9:e´s direktsända bevakning från Oscarsgalan 2007.



"Vi börjar bli lite mosiga, men det är väl nu det börjar"
- Pontus Gårdinger

"Nu börjar det bulla upp sig här..."
- Pontus Gårdinger

"
Nää, sköt det där ni...ni som kan"
- Pontus Gårdinger




Jordgubbs-saft
Oscarsgalan (som lyckas behålla sin pretto-charm)
Little Miss Sunshine (so feel-good)


Sten i sko
Konge sömlös i Kalmar


Korta människor...

192538-30

Här ligger "Uffe"...han är lite trött efter en blöt kväll på krogen...haha, vad lustigt, han är så trött så att han somnat med kläderna på..."Uffe" kan bli såhär trött ibland fast än "Uffe" går och lägger sig i tid om kvällarna. Det är så här att "Uffe" lik som så många andra vuxna tycker om att dricka alkohol ibland, kanske ett glas vin till maten eller en öl till fotbollen...men ibland så dricker "Uffe" lite för mycket alkohol och då blir "Uffe" så här trött.

Men "Uffe" blir inte bara trött av alkohol, "Uffe" kan bli lite aggressiv också...och ibland så säger "Uffe" saker som han inte riktigt menar till folk som han inte riktigt  känner...så i bland så kan "Uffes" relation till alkoholen sätta honom i en del situationer som han kanske inte riktigt har "kontroll" över...och i bland när "Uffe" vaknar dagen efter han druckit "någon" öl så kan det faktiskt vara så illa så att "Uffe" inte riktigt minns vad han gjorde kvällen innan...när "Uffe" druckit så mycket så att han inte riktigt minns vad som hände kvällen innan så finns det faktiskt ett ord för vad "Uffe" är för något...Då är "Uffe" ett JÄVLA-FYLLE-SVIN och just då när "Uffe" befinner sig i sitt, inte direkt mest talangfulla ögonblick så borde man klä av "Uffe" naken, lägga honom på en galonmadrass i ett litet rum och sedan låsa dörren om honom.








Jordgubbs-saft
Motivationstalet
Konge/Grekiskgud
Bäbisen i bildröret
Middagen 00.30


Sten i sko
Konges dvärg-fetish (korta människor...under 1.30)
Glenn som inte kan unna "Uffe"
Sagan om "Uffe" och odrägligheten



ost...

...en annan metafor; att låta dig själv naken bindas, hängandes upp och ner varpå väldigt små människor utklädda till pungråttor skulle börja med att, men sina små gälla röster, dränka dig i glåpord och dylikt för att sedan  med  isärskruvade kulspetspennor skjuta salivindränkta pappersbitar på dig för att därefter ta av sig sina små rosa-gula handdukar som det haft virade kring sina små, små midjor, tvinna dom och sedan piska dig med dom...går att likställas med att spela "När och Fjärran" med "Tysken"...för den graden av förnedring och åtlöje som jag utsattes för igår kväll runt nio-tiden kan jag inte ens önska min alla värsta fiende.

Det jag nu kan känna,  när jag väl fått lite distans till det hela är att jag faktiskt måste reda ut ett par saker, först och främst; är precis alla från Schweiz totalt jävla nollställda när det gäller allmänbildning (likt min halv-tyske vapendragare) och om nu så är fallet; hur kan en hel nation leva i sån bitter okunskap om sin egen existens och samvaro, när och vad gick så fatalt fel?

Schweiz - ett Atlantvindarnas-mecka...eller en tickande bomb?









192538-26

Nordamerikansk opossum - Pungråtta ((Didelphis virginiana))-Pälsen är mörkt grå-brun med svarta ben och vit i ansiktet. Pungen är fullständig utvecklad. Kroppslängden är ca 40-50 cm, en ca 45 cm lång svans som den kan gripa runt grenar med.







Jordugubbs-saft
Liselotte (som alltid skrattar)
BK igår
Diskmaskinen
Glenn (som lever XL i Hudiksvall)


Sten i sko
Att leva på existensminimum
Glenn (som inte har ringt till mig sedan mitten på det glada 80-talet utan väcka mig )



TVspel/Film

...om typ 46700 sekunder så sitter Mr. Eriksson på ett plan...ett plan som ska ta honom till en plats där 3600 sekunder kärlek kostar ungefär 250 baha och där mannen har en medellivslängd på 69,23 år och kvinnan en medellivslängd på 73,71 år...han har dock lovat mig två saker; 1. att inte göra något jag inte skulle ha gjort, 2. att hälsa Thang.

...och visst kommer det att bli lite tomt här på Två Bröders väg men jag och "Uffe" är ganska övertygad om att lintotten nedan kommer att kunna fylla tomrummet efter "Erik" ganska bra...





192538-25



...Filmatiseringen av "Doom" är för övrigt bland det absolut sämsta jag sett...



Jordgubbs-saft
Hängselbyxor
Hon med rosen
Kliva upp tidigt för att sedan gå och lägga sig igen


Sten i sko
Mr. Eriksson som faktiskt åker idag
Känslan av frustration (på fler än ett sätt)



örongodis

...jag kan så tydligt se framför mig hur riksdagen klubbar motionen som berör huruvida man ska ha  alkoholkontroll på Sveriges samtliga biografer och hur man efter detta utbildar och anställer särskild personal för att en gång för alla få bort den så anskrämliga "vardags-fyllan"  från Svea rikes filmsalonger...

...detta är för mig ett tänkbart scenario efter dagens så kallade incident.

Det hela var tänkt som ett litet roligt och oskyldigt infall i vår så annars gråa och trista vardag, men slutade så löjligt förutsägbart i katastrof och ödeläggelse. Och om inte 1,5 liter starkcider och 1 liter starkvin i symbios med en biosalong till bredden fylld med barnfamiljer runt 4 snåret en onsdag och en superhjälpte helt utan hämningar slutar i förbannad och åter igen förbannad förödelse, så finns det nog inte mycket här i livet vi kan vara säker på...

...nu har jag föreläsning med Konge om cirkus tre timmar...så om jag ska hinna avverka "The Last Kiss" och toppa morgonen med några avsnitt "Scrubs" så är det banne mig dags för mig att runda av...


...fridens liljor och rivaler...





Jordgubbs-saft
Allstar, något reducerat...men ändå Allstar
Nattamat
Nya människor
Jamie Cullum - Twentysomething (örongodis)


Sten i sko
Mr. Eriksson som snart lämnar landet
Mindervärdeskomplex (hos andra människor och när det går ut över mina vänner)
8 minus, blåst och ingen snö









           
detta blogginlägg presenterades i samarbete med


en för alla...

...05:50 och micro-popcornen är snart slut...

...i skydd av mörkrets inträde har skumma gestalter smidit skumma planer...

...och en intet ont anandes superhjälpte slummrar sött...utan någon som helst vetskap om det totalt oförutsägbara skådespel som kommer att ut spelas i en stad...i en stad inte alls olik just din...

...det här kommer att bli ett dygn att minnas...alla för en...











spindelmannen
...som skrivet var...intet ont anandes...

iris...

192538-17192538-16

192538-15192538-14192538-12192538-11192538-13192538-10192538-9192538-8192538-7192538-4192538-5



...and there is more to come...

recept...

2 dl socker
3 dl längtan
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
2 msk kakao
1 msk oboy
4 dl saknad
X g kärlek (efter magkänsla)



...snart kommer Konge och Spindelmannen hem...jag har gjord kladdkaka åt dom...



192538-3







Jordgubbs-saft
Konge (som kommer hem)
Doften av nybakat
Champions league
Sockerdricka


Sten i sko
Förkylningsvirus



köttbullar och ris...

...när jag i natt, satt och som hetsigast diskuterade livet med mina egna svarta demoner så lät det plötsligt "blirrp" någonstans i rummet...

...det stod:

"...men om du vill ha sällskap så hör av dig"

...fast hon nästan är lika mörk som mig så lyste hon upp natten som ingen annan...skrev han med glimten i ögat...



..."men lägg av, jag bryr mig inte, jag ska dansa"






Jordgubbs-saft

Köttbullar och ris 03.45
Shan
Tekken 5 (när jag spelar mot namnam)
Spindelmannen som ställer upp (fast än han är bitter)


Sten i skon
Sov-smak i munnen



00.31

ännu en natt
sitter jag här
i knät
ensamheten

vi
brukar komma
ganska bra
överens
hon
och jag

och vi
har delat
många ensamma
stunder
ihop

hon är
det enda
i mitt liv
just nu
som kommer
med kontinuitet

jag
fruktar inte
henne
dock så
fruktar jag
faktumet
att
jag inte
fruktar henne






192538-2

en massa fula ord...

jag funderar nu på att lägga ner min blogg (efter ett inlägg)....efter att jag suttit i nästan två timmar och filat på ett inlägg för att sedan, när jag muntert klickar på "Spara & Publicera" få meddelandet; "du är inte inloggad"...


jag måste göra illa någon....


- Johan, kom en stund!
- Jag är i köket, vad vill du?
- KOM en stund sa jag!






hate...


hus-neger...

...det är med fasa jag bävar inför faktumet att Konge och Spindelmannen faktiskt inte är i stånd till att ta hand om sig själv...

...vad kommer egentligen att hända när den oundvikliga flytten väl hinner ikapp deras verklighet? Dessa två individer är ju ändå mänskligt förfall personifierat...

...hur kommer man egentligen att konfrontera de små men ack så viktiga vardagssysslorna så som städning, diskning och inte minst sin egen kroppshygien...

...jag är fullt medveten om att hålet att lämna efter mig kommer att vara omöjligt att fylla...samtidigt som jag är fullt medveten om att när jag lämnar Två Bröders väg 6B bakom mig så kommer jag att tvingas göra det med vetskapen om att jag lämnar två trasiga själar helt åt sitt eget öde...och är det något jag klarar av att ha på mitt redan befläckade samvete...

...de har funnit trygghet, värme och mod men framförallt så har de funnit kärlek i vår relation...och vad kommer då att ske när deras enda solida och konkreta skärva av verklighet nu plötsligt rycks i från dom...

...jag har inte bara varit deras moders- och fadersgestalt, jag har inte bara fungerat som en väldigt nära vän och mentor...jag har inte enbart agerat manligförebild, jag har även funnits där för dom...som någon som skiljer rätt från fel, som någon som de har kunnat anförtro sig åt, någon att lita på men framför allt så har jag funnits här för de i form av deras alldeles egna lilla hus-neger...och hur klarar man sig utan en sån...??




frågorna är många...och vill vi verkligen ha de svar vi söker....


to be continued...


RSS 2.0