Olympus

Det är dags för mig att ta farväl av en kär vän. Jag kommer att skänka min Olympus Mju 300 till Julia Carlos dotter som är i större behov av den än vad jag är. För övrigt måste ni som bor i Gbg med omnejd kolla in http://www.facebook.com/group.php?gid=164131043036
.
Jag har under ceremoniella former tagit några sista foton med min fantastiska Olympus, ett av dessa foton föreställer mitt "paket" som jag var och hämtade ut här om stunden. Den som kan gissa vad det är gör det väldigt bra.
.
.
.
.
.
Sen vill jag också meddela att det är överskattat med hjärnskakning. Man mår illa och känner sig allmänt bakfull. Tur att Benny är en fixarsork.
.
.
.
.
.
I morgon spelas årets match och jag har onekligen lite beslutsångest, vågar jag verkligen satsa allt jag äger och har på United? Experterna vill annat...men vad vet dom.
.
.
.
.
.
Nå väl, nu ska jag äta.
.
.
.
.
.
Här nedan följer en bild på den bästa kameran någonsin. Jag vågar gissa på att den är ungefär 10 år gammal. Och med hela 3.2 megapixel var den ett monster tidigt tvåtusental.
.
.
.
.
.
Bless

Värdelöst!

Att folk inte kan bete sig. Nu har en så kallad fotbollssupporter pissat Svensk fotboll i ansiktet, igen. Jag är inte på något sätt för ett regelverk som säger "öga för öga" men ärligt talat, ta med dom ner i en kulvert under arenan och banka lite vett i dom. Jag kan verkligen inte greppa att man som supporter inte förstår hur illa man gör sitt lag när man inte kan uppföra sig som folk. Jag vill dock kasta iväg lite props till Tv4-sporten som faktiskt direkt vågar adressera Fredrik "Tårtan" Redinfeld om det växande problemet. Huruvida han har mandat att styra upp saker och ting återstår att se.
.
.
.
.
.
Min bror är "fast" i NY, om det är bra eller dåligt kan man ju fråga sig. Om flygbolaget bokar om hans biljett är det nog ganska soft. Dock hoppas jag av hela mitt hjärta att Grimsvötn kastat in handduken tills den 16:e.
.
.
.
.
.
Måste dela med mig av en väldigt bra sång:
.
Det är nästan så att man blir IFK´are.
.
.
.
.
.
Om jag är relativt lugn gällande min resa till NY är jag desto mer orolig inför Tyskens tänka gästspel i helgen. Jävla vulkan. Den 28:e som skulle bli magisk. Nå väl, jag tänker ändå spela 500:- på United!
.
.
.
.
.
Bless

Sista dagen

I dag är sista dagen i mitt gamla liv. I dag är sista dagen i sista schemaperioden då jag jobbar samtliga helger och det känns nästan lite för bra för att vara sant. Jag kommer att tvingas gå ner i lön men i facit i hand är en ledig helg värd så mycket mer värd än kommunens OB som ligger på 50:-/h. I dag är sista dagen jag tvingas sitta på kontoret och känna mig som en prsostituerad. Min löneförhöjning jag sett fram mot blev dock inget mindre än en örfil men jag klarar mig, det har jag alltid gjort.
.
.
.
.
.
Vilken sommar det kommer att bli. Jag satt precis och la mitt schema för juli och augusti, det ser bra ut. Jag ska försöka delge er: Först bär det av till Kalle och NY, sen London med Julia, sen upp till med Hudik med Stina för bröllop, sen Signe - Sthlm och Mosebacke, sen Erika och Gotland, sen Näsåker med Juliet och sen WOW och så avrundar vi det hela med Marocko tillsammans med Stina. På det kommer det att bjudas på minst 10 riktigt feta konserter.
.
.
.
.
.
Just ja, måste kasta upp en ganska bra låt med Timbuktu.

.
.
.
.
.
Jag kommer nog själv att försöka få Johan att svänga ihop något jag kan läsa min skit till.
.
.
.
.
.
150 minuter kvar, sen är jag fri.

Veronica

Torsdag - Brewhouse och Movits. Och fy fasen vad bra dom va! Jag tror att det är fysiskt omöjligt att se och höra dom live och att stå still. Min soffsurfare från NY blev även hon helt knäsvag. Jag är förbannat imponerad av folk som står på scenen och som inte bara bjuder på fantastisk musik utan som även lyckas knyta ihop det hela med noga avvägt mellansnack och lite improvisation. Någon som lyckades med att leverera en helt suverän tillställning i dag - Fredag, var Veronica Maggio. Hon låter verkligen bra live och precis som Johan, Anders och Jocke bjuder hon in publiken och bjuder på sig själv. Jag lider med alla som inte hade möjlighet att se henne i kväll.
.
.
.
.
.
Men ang Torsdag - jag lyckades ju glömma mina nycklar på "kontoret" ("kontoret" eftersom jag egentligen inte jobbar på kontor). Nå väl, jag ska försöka göra en långa historia kort.
.
23.43 - jag vinkar av Harlem som för övrigt är den svartaste människan jag någonsin träffat. Men vad kunde jag egentligen förvänta mig av någon som heter Harlem och kommer från NY.
.
00.14 - jag sitter på spårvagn 6 och kan till min förfäran konstatera att jag glömt mina nycklar på "kontoret".
.
00.32 - 02.13 Det tar mig ungefär 90 minuter att ringa Bostadsbolaget jourtelefon, informeras om att en "jättetrevlig" låssmed kan hjälpa mig för 3000:- cash, tacka nej, klättra upp och in till min bakong, överväga alternativet att slå in rutan i balkongdörren, komma till insikten att det inte är någon bra idé, revidera hela min plan, hoppa ner från balkongen, stuka foten och halta till spårvagnshållplatsen.
.
02.14 - Min privata telefon lägger av, jag bläddrar igenom min arbetsmobil och hittar numret till mobilateamet. Tyvärr sitter dom i Majorna. Jag bläddrar vidare och hittar numret till Vårdlaget - natt. De har en tag jag kan låna men tyvärr är kontoret larmat och om Securitas tvingas åka ur i "onödan" kostar det 3000:-.
.
02.45 - Mannen på andra sidan linjen förklarar att de inte kan släppa in folk hur som helst men eftersom jag har ett SDF-leg kan de göra ett undantag.
.
02.32 - Tjejen från Securitas som kommit för att öppna åt mig har varken rätt nycklar eller avlarmningskod med sig. Synd.
.
02.54 - Tjejen från Securtias lyckas få fatt i sin chef och det visar sig att hon är i närheten.
.
03.13 - Arbetsledare från Securitas anländer med rätt kod och med rätt nycklar. Jag rusar in i huset, efter att jag vänt uppnoer på kontoret utan att hitta mina nycklar ger jag upp. Kvinnan som är med mig tycker att jag ska göra en sista ansträngning och jag hittar mina nycklar i soffan.
.
03.45 - Jag häller i mig en fanta och andas in en kebabrulle. Lång natt. Jag överväger också att ta en taxi men nä.
.
04.21 - Jag sitter på vagnen och inser hur jävla tur jag har haft och hur nära sängen jag är.
.
04.36 - Kollar facebook
.
04.40 - Sover som ett barn
.
.
.
.
.
Rakimkonsert på onsdag. Bra konsertsommar detta:
.
19 Maj - Movits
.
20 Maj - Veronica Maggio
.
26 Maj - Rakim
.
4 Juni - Håkan Hellström
.
30 Juni- Moford and Son, Beirut
.
13 Juli - Blind Boys of Alebama
.
19 Juli - Ice Cube
.
5 Aug - Looptroop Rockers
.
13 Aug- Robyn
.
...and there´s more to come.
.
.
.
.
.
Tack som fan för i torsdags och för i kväll.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Farväl

Out of a thousand words

"Jag vill säga något men vet inte vad jag ska säga så jag väntar på att du ska säga något. Och tillslut säger du: förlåt, men jag vet inte vad jag ska säga.

.

Och först då slår det mig att jag har förlorat dig.

.

Min blick tillsammans med mitt medvetande faller från dina glasklara bruna ögon, ner i avgrunden.

.

Jag känner mitt hjärta i fingertopparna, jag känner varje andetag. Men jag vill inte. I dag kom att bli dagen då den enda sanningen för mig, var smärta. Ouspädd smärta, ekologiskt odlad smärta, utan konstiga tillsatser så som ånger, skuld eller förtvivlan.

.

Jag står fortfarande kvar med blottande handflator. Jag säger något jag inte kan uppfatta, du säger något jag inte kan förstå."


2010

Seriöst, länge leve ostmackan!
.
Mackan, den absolut bästa uppfinningen sedan hjulet.
.
.
.
.
.
Insidious - sådär bra. Första 40 var helt okej men sen spårade det tyvärr. Det tåls dock att nämna att jag faktiskt hoppade till två gånger och det är två gånger mer än vanligt.
.
.
.
.
.
Nu till något som i allra högsta grad är besläktat med skräckfilmstemat - Atomkraft. För 31 år sedan hade vi en folkomröstning här i Sverige och en stor del av sveriges befolkning var arga och upprörda över hur man på politikernivå resonerade kring atomkraften, varpå man genomförde en folkomröstning och utgången blev den att vi år 2010 skulle ha avvecklat vårt sista kärnkraftverk. De som var mest upprörda var inte särskilt nöjd med valresultatet men man svor på att se till att ansvariga politiker skulle leva upp till vad demokratin beslutat. I dag, 2011 är vi inte nära att avveckla ens 1 kärnkraftverk och Svd tillsammans med Sifo gjorde en undersökning som visar på att hela 72% av de tillfrågade tycker att kärnkraft är en bra grej. Då måste jag ställa två ganska raka frågor. 1 - vad är det för fel på folk? 2 - vart har alla superarga kärnkraftmotståndare tagit vägen? Det är ju pinsamt hur folk som är för kärnkraft resonerar. Ett av många men kanske det tyngsta argumentet mot atomkraft är att man TROR att det tar ungefär 100.000 år att bryta ner uranet man använder. Jag kan inte förstå hur vi hamnat där vi är i dag. Jag vill passa på att tipsa om en film som behandlar, kanske den största frågeställningen vad gäller Atomkraft - "Into Eternity" heter den. Nej, jag är inte någon som är superengagerad i atomkraften men jag har tagit ställning och det känns fasen som att vi måste ena oss.
.
.
.
.
.
Nu ska jag tvätta mig och sen blir det soffan.
.
.
.
.
.
Bless

Things we do for things

Jag skulle kunna mörda för att få fatt i TWDFT-omslaget som 12:a men det är inget i jämförelse med hur skivan i sig mördar. Jag tror banne mig att det är ett av de absolut bästa album som släppts, det är ett jävla monument!
.
.
.
.
.
Och när vi ändå är där...
.
.
.
.
.
Nej, det blev ingen bio i kväll heller men i morgon! Jag svär på gud! Nu ska jag dricka vatten och spela Fifa.
.
.
.
.
.
Bless

Pelle Lööf

Fan vad mediatränad han är den där Pelle! Nästan så att det blir lite tråkigt.
.
.
.
.
.


.
.
.
.
.
I kväll blir det i alla fall bio!
.
.
.
.
.

Svag för rytmen

Nu sitter man här på kontoret igen som det vrak man är. Tänk att 2 timmar kan gå så våldsamt långsamt. Jag vågar faktiskt sticka ut hakan och skriva att jag tittat på precis samtliga annonser som ligger ute på Blocket. Och jag har bestämt mig för att det är en polaroidkamera jag önskar mig. Något jag däremot måste ha är en ny MP3-spelare. Min har gått i graven och min abstinens efter musik på spårvagnen börjar bli ohälsosam.
.
.
.
.
.
Jag tänker bio men då är jag tvungen att skjuta min budgetplanering åt sidan. Det vore ju dock inte första gången jag gör det. Så varför inte  "Insidious", det har skrivits att den är det läskigaste som någonsin gjorts. Vi får se hur jag gör.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
Bless

Hon må vara trevlig o så

Hon har säkert super-sunda värderingar, hon är säkert jättetrevlig som privatperson och hon sjunger säker hur bra som helst i duschen men fy fasen vad Lady Gaga är dålig live. Hon gör inte bara musik som är totalt intetsägande, hon gör fruktansvärt dålig musik och hon kan fasen inte sjunga. Varför denna utomjordiska hype?
.
.
.
.
.
Tacka vet jag Chords och Mosebacke.
.
.
.
.
.

Jennifer

Tzatziki på burk är inte Tzatziki. Min Tzatziki är dock att mörda för! Sen känner jag att det är min plikt att informera om att den 27:e maj blir det stökigt. Spindelmannen är klar, Tysken är klar, Gagag på G.
.
.
.
.
.
"Men shit, lugna dig!" - Josefin Jonson, vad är det för fel på din mobil...allvarligt? Jag ska aldrig mer undra om det jag skrivit till dig kommit fram, ALDRIG MER...för din mobil fungerar ju tydligen hur bra som helst. Hur mycket kan en hnud egenligen bajsa, hör med Hugo.
.
.
.
.
.
Jag måste också understryka att "Along came Polly" är en riktigt dålig film, riktigt, riktigt dålig film men...det finns alltid ett men! MEN jag är fruktansvärt svag för Jennifer Aniston. Hon är...jag vet inte. Hon är...damn.
Det må låta klyschigt men är hon inte definitionen av "the nexdoor girl"?
.
.
.
.
.
Nu ska jag unna mig något, man måste göra det ibland.
.
.
.
.
.
Bless

Sommaren 2011

.
.
.
.
.
Summer is coming to kidnap you, she will take you out into the warm night and invite you to good and evil, passion, pain and euphoria...and a lot of other things that makes life worth living.
.
.
.
.
.

Ison&Fille - För Evigt!

Det ligger något väldigt vackert i att komma hem, sparka av sig sina kicks och kasta på en splitterny skiva som landat med posten. Just i dag har det bjudits IsonFille - För Evigt. Jag har lyssnat igenom den fyra gånger och det lever faktiskt upp till hypen. Dock har jag inte hittat någon "Haffa" eller "Highwon" men det kommer. Dock är favoriten just nu singeln "Vad Er Det För Mode".
.
.
.
.
.
Snart är majmånad slut och det var fruktansvärt länge sedan jag längtade så mycket efter sommaren som jag gör just i skrivande stund. Som jag har slitit för mina semesterdagar!
.
.
.
.
.
Mail från Maggan-san och självklart kommer Johan och jag att infinna oss i Näsåker i augusti för att presentera vår film! Just ja, skänk mig en tanke till helgen. Har spelat 800:- på United, Liverpool och Arsenal.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Soft dag i morgon, överväger att toppa den med lite bio.
.
.
.
.
.
Bless

RSS 2.0