"Åka Buss"

Det är inte bara Crew Production som levererar kritikerosade kort- och dokumentärfilmer. Entrevligblogg i sammarbete med Lööf Inc kan stolt presentera:

ÅKA BUSS - en Novellfilm om att Åka Buss

Foto/Bild - Stina Lööf

Regi - Stina Lööf

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Östra

Efter ett hysteriskt trevligt besök på Östrasjukhuset sket vi i allt och åkte hem, diskuterade analsex och bakade bajs-bruna kakor och brön´!

I ärlighetens såg mina kakor inte mycket ut för världen...

(receptet är hemligt...eller rättare skrivet, jag höftade ihop det som den super-coola HK-lärare jag är)


Stinas bröst såg desto bättre ut och så här med facit i handen vågar jag nog påstå att de smakade som det-svenska-språket-gör-sig-inte-rättvist.




Efter 15 friska i ugnen gick mina missfoster till kakor från att se ut som ko-blajor till att se ut som, jag citerar Stina
- De ser ju precis ut som kakor från det där Caféet...vad heter det nu då? ("Café Husaren" så klart)










Dock har jag inte vågat provsmaka mitt gudabenådade kaffedopp men allt har sin tid. Nu ska vi dricka The, ta lite på varandra ackompanjerad av Reine Brynolfssons smått erigerande stämma.










DAGENS CITAT:
"Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen" - Ernst ang livskvalitet











Kolakakor

120 stycken för att vara exakt...och jag skulle vilja påstå att Stinas och mina kolakakor är kolakakornas Rolls Royce!

Var och såg "Flickan som lekte med Elden" i går och den var faktiskt sevärd även om den, precis som alla andra svenska filmen, led av otroligt krystade dialoger, att Paolo Robertos insats som sig själv var under precis all jävla kritik kom inte som ett brev på posten men fy helvete vad dålig han är som skådis...hur fan kan man misslyckas med att porträtera sig själv i fyra minuter. Och om Paolos minst skrivet uddlösa skådespelarinsats var bedrövlig finner hans slagsmålsscen inget motstycke! Men annars var den helt okej.

Från världens sämsta skådespelare till världens sämsta studievägledare! Ja, hon jobbar på Pedagogen i Gbg och hon heter typ...Margareta. Jag har aldrig någonsin tidigare träffat en mer osympatisk, otrevlig oengagerad människa. Yrket som studievägledare som innefattar en hel del peppning och bygger på att inspirerar andra människor till fortsatta studier kanske inte passade henne som handen i hansken. Efter 3 minuter på hennes kontor hade jag dött så pass mycket inombords att jag efter vårt lilla möte blev tvungen att inhalera en kanelbulle i ren reflex.

Nu ska jag och Stina rädda upp den här dagen med lite Hasselbackspotatis, gilla det eller dö!





I morgon trillar förhoppningsvis Urkult 2009 - The final cut ner i brevlådan, jag känner mig som ett litet barn som precis ska få ett syskon. Antingen kommer jag att älska det...eller så kommer jag att hata det!










Med lite tur trillar Josefin upp i morgon och förgyller min tisdag med sin blotta och en aningen snoriga närvaro! Det kommer att bli legendariskt!









Fred ut!









Nytt, coolt ord!

Det här klippet måste räknas som episkt på så otroligt många sätt!


...och det väcker så många frågor!

Vem är mannen i de extremt taja boxershortsen?
Varför går han som han gör?
Är han full?
Ångrar han sig?
Vad gör han i kväll?
Vem är mannen bakom kameran?
Vad säger mannen bakom kameran?
Är mannen bakom kameran och mannen framför kameran vänner i dag?












Ja...episkt är vad det är!










Urkult 2009- Trailern!

Yeah, en liten teaser inför premiären den 1:an!


Bra jobbat Johan!











make the difference...





















Jay Z - Blueprint III

Det finns något fruktansvärt poetiskt i att gå långsamt. Så där lånsamt så att klockan nästan är lika mycket när du går hemmifrån som när du kommer hem!

Jay-Z´s nya är över förväntan! Man kan ju tro att Hova efter 14 soloalbum inte har så mycket att säga men som skrivet var, han lyckas än en gång leverera både beat och lyrik som hänför. Absolut inte på samma sätt som i "Reasonable Doubt", "The Blueprint 2 och "The Black album" men han har ett flow, ett sound som liksom greppar tag i mig, omsluter mig och jag kan inte annat än att älska det han gör!









Nu känner jag mig uttnytjad och smutsig, jag har precis idkat samlag...med lasagne. Stinas lasagne. Men vad ni än tror så var det inte jag som tog intitiativet.



















"You could stop at enough.
Just another name on the teamsheet.
Happy just to turn up.

Or you could become their worst nightmare.

The one who turns a game in an instant.
Sees the pass no-one else sees.
Turns desperate defence into decisive attack.

Be the one that they worry about days before kick-off.
Who blurs the line between hate and respect.
Who can never be stopped,
Only feared"










Grattis

Zlatan och Barcelona i all ära men...

Messi är av ett annat slag...




Det kan inte vara annat än roligt att spela fotboll om man heter Leo Messi...eller Johan Eriksson, visst, nu har Johan kanske dekat till sig en aning men att han är det absolut bästa Hälsingefotbollen någonsin skådat tvivlar jag inte en sekund på. Och en dag kanske vi kommer att återförenas på Glysis-cupens totalt värdelösa och minst skrivet livsfarliga konstgräs och den dagen kommer klockorna att stanna. För tillfället får jag nöja mig med Trickken BK eller vad dom nu kan tänkas heta. Träning på onsdag 19.30 och jag längtar nästan lika mycket efter Stina som efter fotbollen.

Sen måste jag ju ut med två shootouts till Smoska och till Charles. Angelica fyllde 17 i torsdags och Charlien fyllde 21 i söndags.



Angelica tog jag med storm i form av att tillfredsställa hennes smått sjukliga Bio-popcornbehov.
Innan jag baxade in världens största popcornpåse på Upptåget hann jag att hooka med Polacken och hans fagra syster Nicole, bra namn där!

Charles firade sina 21 år i världen enligt utsagor ståtligt i Gbg, jag hoppas att din dag blev en fin dag.

Anyhow, grattis som tusan.





Jag har hittat något fint, det är inte ofta man hittar något som rör ens allra djupaste sinnen men förra veckan hittade jag något som fick mig att vackla, att tappafotfästet...MORA Must! 

...smakar som små droppar av himlen.









"Drag me to hell" lär vara bra! Vi ses på högkant!












Rafiki

Någonstans kan jag tycka att jag efter 25 år i livet borde veta bättra än att kolla en het platta med mitt dasslock till hand.

I går sprang jag på en gamal polare till mig, Anderas Wiik. Vi hängde en del när vi var yngre. Anrdeas är en förbannat bra kille, han kan nog vara en av de snällaste och mest sympatiska människor jag träffat. Hur som, gamla ansikten väcker gamla minnen och när jag kom hem i går natt satt jag en bra stund i soffan och reminissade.

Andreas, kommer du ihåg när du frågade changs på Angelica Urban åt mig och vi kunde konstatera att hon var en idiot då hon svarade; jag frågar inte changs, sånt bara händer. Jag minns hur vi skrattade gott åt Angelica, vadå bara händer, hur blir man ihop om man inte frågar?!

Jag minns även när vi spelade mot Cruz Azul (Mexico), Stockholm Soccercup och du var bättre än någonsin, du gjorde räddningar som enligt diverse naturlagar inte borde vara fysiskt möjliga. Fan Wiiken, du var bra, riktigt bra i målet och även om du var en humörspelare kändes det oftast trygt att ha dig längst där bak...i målet!

Ett klassiskt minne, kanske ett av de bästa minnena jag har är då vi efter en träning på Ullsäter retade och sprutade Vatten på Martin Andersson tills han bröt ihop, börjad hulk-gråta och sprang hem. Det var fint.

Men du, minns du när jag var tillsammans med Sofia, efternamnet har jag inte koll på. Vi hängde hemma hos henne tror jag och jag brukade slå henne. Ja, på skoj. Än i dag tvivlar jag på att hon tyckte att det var lika trevligt som jag tyckte....yeah, I know, I had som issues when I was i child. Jag minns även att vi hängde en del med Anna-Maria Teike eller vad fasen hon hette. Var du med då, jag vill minnas det som det (?)!

Jag kan ju omöjligt glömma då vi varit på någon cup någonstans och vi hade duschat och var klara för att åka hem och du tog täten...tänkt var antagligen att du skulel gå ut och sätta dig i bilen men du var en aningen trött så du tog fel dörr och gick in på toaletten...det läskiga var att det tog en stund innan du insåg att du gått fel. Haha, klassiker.

Anyhow, det var back in the days, vi var unga och vi såg jävligt bra ut!





I dag vankas det hockey! Ja, jag vet, det är en viting-sport, egentligen borde jag gå och se en basketmatch eller ett 100-meterslopp men Hunken Jr ska enligt hörsägen figurera på Glysis i dag och då är det ju min skyldighet som halv-bror att infinna mig och supporta!




Jag är så jävla bra på att laga mat!










Bless










Worldpremier!























Tack för hjälpen Klara














Torsdagen den 1:a oktober...

...är det premiärvisning av dokumentärfilmen Urkult 2009.

Iggesunds biograf (folketshus) är det som gäller och 20.00 är ni varmt välkommna. 70:- bagis kostar det och då bjuder vi på tilltugg och lemonad.

Arbetet med filmen har gått okej, som tidigar skrivet har vi haft en del problem med ljudet men som det ser ut nu löser dig sig.

I morgon ska jag försöka få iväg en arbetskopia till SVT. Något som bör nämnas är att Johan har gjort ett fantastiskt klippjobb.

Nu ska jag försöka sova lite. I morgon bjuds det CL hos Aaaaaaaaaaaron!




Bless!







1:a oktober, 20.00!










Ellegatan 2

Ber om ursäkt för min dåliga uppdatering. Skolan sparkade i gång i måndags så jag skyller på den. Har bytt rum från Säbygatan 22 till Ellegatan 2. Utan att ljuga vågar jag påstå att jag bor mitt i smeten. Och appropå flytt, mitten på januari bär det av till Gbg...igen! Kanske inte för gott men förhoppningsvis stannar jag en stund. I vilket fall som helst känns det riktigt bra.

Idag lutar det åt häng med först Farmor och sen Kalle-plus som för övrigt spelar för seriesegern i eftermiddag! Om en vecka bär det av ner till just Gbg, jag lyckades lägga vantarna på två riktigt billiga biljetter. Dock har ju SJ gjort om sitt system och när jag trodde att jag nått en maxgräns för hur mycket man kan hata så öppnar de en helt ny värld av hat, för mig. Tack SJ för att ni får mig att känna mig så levande!

Sen måste jag bara ifrågasätta dagens annonsmarknad för bostäder. Är det verkligen så att jag är äckligare, stökigare och lortigare som kille jämfört med en tjej? Jag vågar nog hävda att 20% av samtliga annonser på blocker riktar sig till "ordningssamma tjejer". Vad är upp med det? Finns det statistik om bevisar att tjejer är mindre röriga än killa, är inte det en fördom gällande rådande könsroller? Eller kan det verkligen finnas så många människor som vill hyra ut sin bostad men inte till en kille då de endast har dåliga erfarenheter av killar.

Aja, det är som det är.

Tillbak till Gbg i vilket fall som helt! Digg it or die!











Ingen som har en cykel att sälja?!









RSS 2.0