Oslo-town!

01.03 Pingis-session med Den Elaka kocken som för övrigt tagit mig under sina vingar, både privat med också yrkesmässigt.






Sen blev det Dexter för hela slanten...och då menar jag från 03.00 till 08.00 (!). Men shit vilken bra serie, jag kan inte slita mig...










Så, vad är upp här i Oslo-town?! Just i skrivande stund väntar jag på att Ossians chef ska höra av sig för en andra intervju. Företaget heter Get och är Norges svar på Comhem och ja...jag ska jobba som säljare. Ett yrke jag föraktar av hela min bruna lekamen men fan, ett jobb är ett jobb och det finns fina stålar att göra. Sen kommer jag att mesta dels jobba mot redan existerande kunder och det känns ju ändå okej, att jag sedan har möjlighet att lära från de bästa, dvs Den Elaka Kocken försämmrar ju inte mina changser att erövra världen!

Idag sov jag löjligt gott efter att gjort tre nätter i en sönderknullad soffa och en natt på ett golv. Ossians säng är inte bara en säng, Ossians säng är en säng jag kan tänka mig att dö i!





Nu måste jag pausa lite, Emil vill ha stryk i pingis och jag är ju inte den som är den! Jag vill bli tillbaka!





Så, nu är jag tillbaka! Även om jag blivit kallad för Colombias svar på en sönder-pundad Jan-Ove V stod jag inte changs mot Emils utomjordiska-mardröms-servar. Jag blev skolad som jag aldrig tidigare blivit skolad.

Nu ska jag göra min "läxa" som jag fick av min nya chef. En presentation av företaget Get!










Ha ett bra jordliv!






Catwalk

Idag gjorde jag och Mia Nordstan till en bättre plats! Vi provade björnfittor...






Och övervägde att anmäla oss till...


Men efter att vi kalkulerat lite insåg vi att vinstsumman knappt skulle räcka till en hyfsad 1:a vid Lillfjärden så vi bangade cirkusen. Men vårt gästspel inne på Nordstan var långt ifrån bortkastat! Mia köpte ett höstkit bestående av en halsduk, en mössa och ett par vantar sen shotade vi i oss en varsin milkshake varpå vi ganska snabbt kunde konstatera att vi båda är laktosintoleranta.









080923, Cruze Azul - GAIS 10-0


...och vilken spelglädje...jag blev varm i hela kroppen. Som dom sprang, som dom skjöt och dribblade. Hector och hans vapenbroder Mowgli (nä, jag vet inte vad han heter) fick mig att förstå varför fotboll är världens största lagidrott och de fick mig att förstå varför jag spelat fotboll hela mitt liv och med all säkerhet kommer att göra det tills jag dör!










Mjölk...jag måste ha mjölk...






Patrik 1.5


...hade varit en katt hade jag legat här hela dagen...










Igår blev det bio med Goude, Stina och Ida och det bjöds popcorn, fanta och Patrik 1.5

Se den, en bra och mysig film även om villaidyllen tveksamt stämmer överrens med någon som helst form verklighet!










Imorgon bär det av till Oslo och visst känns det lika fel som för tre veckor sedan men resan till Oslo grundar sig i något bra och trevligt och tanken bakom hela projektet ligger ju att ha råd att åka och hälsa på min syster.





Nu ska jag jaga mat!





Fridens liljor och ballerinor!


planka.nu kanske?!

Så tokigt det kan bli...

Men hey, tur att jag är rik som ett troll!!!










I helgen blev flickan kvinna och det skulle givetvis firas med buller, brak och sång...i givakt (?)!

...shit vilket lazy-eye man sitter på...





Och paket så klart...och som alltid var det tanken som räknades!






Och efter att det blaskiga, vita, vinet gjort sitt och trots att snittarna fick folk att kräkas kunde faktiskt Challe tillslut fullt ut njuta av sällskapet!

jag måste bara nämna att du är otroligt fin på den här bilden Stina.





Sen var det dags att göra staden osäker, men efter en del hazzle var vi bara fyra "neger-pojkar" kvar och när vakten utanför Penny-Lane tittade på våra leg och skrattade åt oss var vi när att kasta in handduken men det var Challes dag/kväll/natt och om dansa var det sista vi skulle göra med våra smutsiga kroppar - so be it!

20 minuter senare stod, kvinnan, Judas, jag och norrlänningen på ett dansgolv fyllt till bredden av sne-luggade-indiepop-valpar och skakade våra rumpor till Håkan Hellström...men det gjorde inget att indiepop-patrasket försökte knocka oss med sina bleka och undernärda armbågar, det gjorde inget att Challes Jack´n Coke inte var någon Jack´n Coke utan en Jack´n water och det gjorde inget att det var remixen av Daft Punk´s "Faster Harder Stronger" och inte orginalet vi fick höra för vi dansade...vi dansade som om ALLA såg oss och vi brydde oss lika lite om vår samtid som Pippi Långstrump!





Jag hoppas att du är nöjd med din dag Charliene!










Poetryslamen sög, dels pga att 8 av 10 anmälda poeter vägrade dyka upp, dels pga att jag fan borde ha anmält mig men bangade och dels pga att de som faktiskt intog scenen efter lite om och men var skit-dåliga. Det som räddade upp kvällen var min och Idas rutschkane- och gung-session!





Tack för en trevlig tur igår Charliene, det var fint.





Påvägen hem gick jag förbi samma lapp som för någon kväll sedan fick mig att stanna upp.

Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men det är något med den här lappen som gör mig lite varm i fingertopparna.





Dagen C

Idag stod stod det endast en sak på schemat och det var FÖDELSEDAG!





Vilket bland annat innefattade...

Daimtårtsbak
Svabba golvet
Blåsa ballonger
Slå in presenter
Klyva morötter
Gå på bolaget
Fixa en playlist
Diska
Gå och handla allt vi glömt att handla
Födelsedagstårtsbak
Dammsuga
...och födelsedagspimpning av lägenheten.










Givetvis visade jag framfötterna och min fulla pontential när det skulle vispas daimtårtssmet och ska jag vara helt ärlig anser jag mig själv ha en fallenhet för just det här med smet...då helst choklad.

Känn med med Josefin...känn med mig!





Och vilken smet...ska det verkligen pirra i byxorna på det här viset?!










Nu vankas det Majornaskrog-lagade burgare, sen ska det duschas, man får ju inte lukta peckel en sån här dag!











I´ll be back in a flash!





Slam

Ja, nu sitter man här...rastlös som en bortglömd tax! Ekwalls röst maler i bakgrunden och jag kan inte förstå varför jag inte bara slår av Tv´n!

Med en känsla i magen som inte säger särskilt mycket längtar jag efter något, saknar jag något, vill jag bort från något. Är det ett miljöombyte jag behöver eller har jag bara varit nicco-ledig alldeles för länge?

Jag har en massa saker jag skulle kunna dräpa tiden med...men idag är en sån där dag då "ordjakten" (utan ljud) på 3:an känns otroligt stimulerande samtidigt som bullret av 9:ans spårvagn nästan är lite förtrollande.




Idag har jag spelat in en dokumentärfilm, om mig själv. jag har firat Challes och min egen födelsedag och jag har spelat fotboll på Glysis med Kalle, jag har hälsat på Angelica i Idaho Falls och hunnit med att haffa en sista minuten med Crew.


Dagdröm
- Vakna drömmar (ofta plur.) där personen i fråga drömmer vaket, alternativt fantiserar.
SAOL uppl 3, 20080112





Idag borde jag diska, dammsuga, posta brev, ringa Student Consulting, söka bostad i Olso, göra i ordning en smet, laga en lampa, ringa KF, maila min syster, packa, tvätta,fixa balkongen, baka en tårta och gå på Apoteket.










Poetryslam på söndag...och i fem minuter stod jag utanför Café hängmattan men egentligen var jag aldrig ens nära att anmäla mig.





"Vanligtvis brukar jag skalla badrumskaklet blodigt, fylla badrumsgolvet med hjärnsubstans för att sedan skriva poesi i skiten, men nu förtiden blir det bara mest stötande ord"

Det är allt jag har...









Daft Punk

"Kräks, det gör jag ALRDIG"

Men visst gör du det Challe! Och du gör det ordentligt också!










Helgen bjöd på "Maskinen", en helt fantastisk rödvinsfylla, sång (och en del men för lite dans) och Bergsjösylt!

Fredagen bestod av en snor-full Goude som ganska tidigt gick i taket då det stod klart att han var den enda i sällskapet som hade siktet inställt på Nangijala. Jag lagade mat till Stina med corn för första gången och blev oroväckande gott.

Lördag, en dag att minnas...om man heter jag, inte om man heter Charliene. Efter mycket om och med lyckades Challe gama till sig en halvdrucken pava rött av någon hon träffade på stan (?). Någon timme senarei lägenheten på Karl Johansgatan 74 flödade både rödtjutet och kreativiteten, sånger skrevs, sjöngs och glömdes, det dansades och skålades och man kunde inte annat än att konstatera att livet var nog inte så dumt ändå. Vid 23-snåret rymde inte längre den lilla lägenheten i Majorna den enorma eufori som "Get fizzy" och "Daft Punk"genererat i. Med siktet inställt på "ett jävla dansgolv" tog flickan hunden i tassen för att sedan bege sig ut i den lite småruggiga septembernatten.

Challe var på topp, hon kunde knappt sitta still, munnen gick i ett och energin flödade.





Helt overkligt lyckades vi faktiskt ta oss in på en klubb, Nef för att vara exakt, då det hade sagts att Goude skulle möta upp oss där. Efter några sms och ett telefonsamtal kände jag mig lika jävla naiv och blåögd som jag alltid gör när jag inbillar mig att Freddy är en kille att räkna med.


"Idag ska jag fan inte ut på Avenyn, inte en changs"


- Vart är ni?

- Peacock

-Vart ligger det?

- Avenyn





Efter att vi konstaterat att Challe hade en något för låg ålder, en något för hög promillehalt och att jag hade en något för - inte en jävla krona, bestämde vi oss för att sätta Plan B i rullning; första bästa rälsbuss hem till Majorna och sova.

Och snipp snapp snut, så var kvällen till enda.










Den röda veckodagen skulle denna vecka uppmärksammas med ugnspannkaka i samma färg. Och att Stina har sin pappas pannkaksgener i sig råder det inga som helst tvivel om! Något som kändes en aningen mer otippat var att turkarna-på-hörnet, som har ALLT man inte behöver, är stolta återförsäljare av Bergsjösylt...och dagen var fulländad.

Helt otroligt...





Stina ställde sig något skeptisk in för själva färgläggningen av pannkakorna och grädden...






Men fy fabian vad bra det blev!











Efter att  Challes rödvinsångest lagt sig något släpade hon sig över till brottsplatsen och tillsammans skulle vi bli löjligt förälskade i soundtracket till filmen "Once".










"she live in love and she love to live" - mitt täcke saknar dig...







Bio kanske?!

Igårkväll var det showdown i mitt vardagsrum; Charles VS Backstabber, en stycke trimmer, varsin halva svartskalle och ett stycke kreativitet!





Och slutresultatet?











Vems konstverk som är vems säger jag inte!!!









Ikväll blir det hookup med Stina den fina. Men nä Charles, det blir ingen högläsning...dock kanske jag kan lura med henne på bio!










Sen skulle man ju ha anmält sig till högskoleprovet...HAHAHAHAHAHAHAHAH!










Challe, kom hem...min tumme och mitt pekfinger saknar dina underarmar!









Brb Gbg

Nu är jag tillbaka i Gbg...det kan ju ses som ett misslyckande...och ja, det är ett misslyckande...bra där Goude!

Resan västerut som började ju så fint...





...med en matpåse a lá mamma Sigurdsson!

Alltså, mad props till Ingrid som konternuerligt förser mig med sjukt gediget packade matkassar!





...och feta credd till Hångelkungen som håller "bananskämtet" vid liv!






Väl i Oslo hookade jag upp med Bro´ och en flaska "Villa", saker och ting kunde inte bli bättre!






Sen bar det av till Gol, resan tog närmare fyra timmar med tåg...det som bör nämnas är att det är 18.7 km till Gol från Oslo...INTE 30 km som jag fått för mig. Men med ljudboken jag lyssnar på nu skulle jag kunna åka tåg till månen och tillbaka! Givetvis talar jag om Fredrik och Filips "Två nötcream och en moviebox".





Väl i Gol unnade jag mig en flaska vatten...för 39 kr (!!!)






Lägenheten låg ovanpå ett glasblåseri och fruktansvärt centralt i den lilla byn som går att liknas med typ...Hassela.






Att jag var enda negern i byn rådde det inga tvivlel om.

Det här var det närmsta jag kom...





Aja, i vilket fall som helst fuckade min axel upp sig samtdigt som timmarna blev för få så jag bestämde mig för att be ge mig till Oslo-town men när jag inte helt var välkommen hem till min fantastiska bror beslöt jag mig för att ta mig över gränsen back to Gbg vilket skulle visa sig inte alls var ett särskilt kasst beslut.





Hemma väntade bullbak med Challe...

...och trots de aningen rökskadade bullarna...





...och trots att min gourmémiddag inte ens var nära att falla Judas i smaken...

(fiskpinnar och spagetti)





Så blev det en lyckad kväll!!





Mycket pga att även om Sverige gjorde en fruktansvärt blek insats igår och även om Goude gnällde som som en som en orastad Golden Retriver hade kvällen sina ljusglimtar...

















Tack Stina för en trevlig kväll...jag luktar lök...och det känns bra!









Emma, hur går det för oss?!










Dagcens Punchline
"DU kan vara animerad" - Flickan








Flickan och hunden

Nu ska jag berätta en saga, så sätt dig ner en stund/

En saga om en flicka och hennes stora hund/

Det här, det är en saga, en saga utan slut/

För denna saga skrivs var stundande minut/



Flickan, hon var vacker och flickan, hon var grann/

Flickan, hon var god och flickan, hon var sann/

Och flickan, hon var fager och flickan, hon var snäll/

Det rådde inga tvivel om att flickan var speciell/



På natten var himlen klar, på dagen var den blå/

Att flickan alltid log, kan ni nog förstå/

Äventyrena var många och vännerna var fler/

hon var riktigt lycklig, och kunde ej inte önska mer/



Men en grå och mulen dag blev allting som förbytt/

Flickan måsta resa, hon blev tvungen till en flytt/

Med livet i en väska stod hon liten på perrongen/

Hon skulle flytta långt för allra första gången/



Staden, den var skrämmande och staden, den var stor/

Flickan, hon var ensam och hon längtade efter mor/

Dagarna gick långsamt och tiden på henne började tära/

Regnet vräkte ner och hon tänkte att nu är slutet nära/



Men så en dag helt fri från moln träffade hon en hund/

Det var en märklig ras för den var exotisk, brun och rund/

Precis som flickan själv var hunden lite skadad och en aningen annorlunda/

Idag är hunden och flickan bästa vänner och för evigt till varandra bundna/












Gol

Ah, jag vet! Kass uppdatering av bloggen! Men jag jobbar på det och jag skyller fortfarande på min lap som helt sonika vägrar ansluta till det trådlösanätverket!


Här i fucking Gol händer inte så mycket. Min axel överväger att kasta in handduken, ska upp till chefen imorgon och höra med honom om jag kan byta arbetsuppgift. Om inte så drar jag till Oslo och hookar upp med Emma "chaos-girl" Wiklund!

Vad gör jag här?! Ja, just nu är den frågeställningen i allra högsta grad befogad. På jobbet står jag med en hydralisk jättesax och klipper upp bröskorgar på lam. Jag blir blodig, lortig och förbannat trött i ryggen och axlarna. Rast har vi i 10 minuter men med alla hyggienprocedurer som krävs för att gå mellan ren- och orenzon (där jag står och matsalen) får jag ut mer av rasten om jag helt enkelt sätter mig där jag annars står. Lunchen är på 15 minuter och om man tok-hetsar med att tvätta och desifektera händer och stövlar, byta kläder och desinfektera händer igen KANSKE man hinner kasta i sig en varmkorv som kostar otroliga 6 kronor!

Bor gör jag ovanpå ett blåsglaseri, jag bor faktiskt hima bra rent geografiskt. Sällskap har jag också i from av tre snubbar och en tjeje. Två av killarna snakker svensk och de jobbar jag även med. En killen heter Per, han kan blir ganska otrevlig är han dricker. Den andra killen heter Jesper och är nog en av de snällaste människorna jag träffat. Per är himla trevlig han också men efter några öl skiter han i. Tjejen är skit-lömsk, varför rymmer inte bloggen men hon är jätte ung (typ 20) och har jättemånga barn (typ 2) - en på åtta och en på tre. Hon gömmer saker (!) i mircron, hon äter löjligt mycket piller och hon blir skit-förbannad om hon inte får bjuda på middag (!). Killen som heter Henrik...typ...har jag inte fått nå grepp om förutom att han blivit sårad...på riktigt! Och det går ut över oss andra på så sätt att han i 250 db spelar power-ballader 24/7!




Jag saknar min säng som fan. Sängen jag sover i nu är på tok för mjuk...ja, eller så är det jag om är för mjuk...i vilket fall som helst så funkar det inte rikigt mellan oss.

Och när jag ändå gnäller om en massa...Portello, Sven, Marabou-daim, Johan, Pappa, Stina, åka spårvagn, Ida, att kunna skicka sms, Challe, Café-hängmattan, Kalle och Fredrik, 7:an, Josefin och solen...jag saknar.



Nu vill dom stänga här. Jag ska hem och power-sova!

Kärlek som fan!

RSS 2.0