Skit!

Jag lever, frodas gör jag inte dessvärre. Saker och ting har fuckat upp sig ganska rejält här i Gol! Att jag varken har tillgång till internet eller en fungerande mobil gör inte mitt liv bättre och enklare. Jag skulle kunna gnälla hur mycket som helst över hur mycket som inte funkar men jag tror att ni klarar er utan det.

Till alla er som nu hört av er men som inte fått något svar; jag ber så mycket om ursäkt, som skrivet var - min telebobo har gett upp. Jag lovar att svara när jag fått tag på en fungerande mobil!  Och om ni har gratis sms och inget bättre för er, snälla, fortsätt skriv, jag blir så berusat glad när ni hör av er och just nu behöver jag lite solsken! 

Nu tar mina pengar slut!

Må väl!




Höst

På fredag bär det av till Gol (30 mil nordväst om Oslo). Idag kom jag på att jag inte vill till Norge. Jag vill stanna i Gbg med Ida, Fredrik, Emma, Challe, Dotra och Goude...men nu är det som det är. Som man bäddar får man ligga och uppenbarligen är jag ganska kass på att bädda.

Igår kom Signe fram till att det är kvinnligt kön Johan går omkring och luktar 24/7...fantastiskt!

Idag händer nog inget särskilt, jag hoppas på att få spendera lite tid med Crew då vi nog inte kommer att ses på ett tag efter att jag lämnat landet.

Undra om Hunken är alive´n kickin´, man kanske skulle vålda honom och dra med honom till Sparbanken Arena. Dock är det höst ute och kallt...och regn. Det ska fan inte vara höst nu, det ska vara sensommar, det är ju Augusti!!!




Men visst kan hösten vara vacker...






"But I remember more dearly autumn afternoons
in bottoms that lay intensely silent under old great trees"
C-.S. Lewis





 


http://kramsno.blogspot.com/

Snubblade över en blogg här om dagen, en sån där länka-som-favorit-hemsida-blogg...så har ni inget bättre för er, snälla, besök http://kramsno.blogspot.com






Thank you emmawiklund.blogg.se for the hookup!










Vart finns lojaliteten?!

Nä, jag skriver inte och hoppas på att folk helt sonika ska ransaka sig själv, det gör jag verkligen inte. Jag skriver för att jag är jävligt less, jag skriver för min skulle!

Igår var sista gången vi kom att festa ihop på ett tag och då frågar jag mig själv, vart finns lojaliteten?! Är det jag som är jävligt naiv och tror att vi faktiskt kan hålla ihop en hel kväll? Johan, även om vi skakade lite ihop, kunde du inte ha stannat i 60 minuter till?! Var det verkligen så jävla bråttom?! Och Kalle, helt ärligt, okej att du skiter i mig och grabbarna men du borde fan ranska dig sälv när det gäller dina relationer. I typ fem minuter var du inne, sen gick ni ut, utan att säga ett knyst!

Det är ju alltid såhär, ALLA tjejer går ALLTID före. Nu kanske det är så att jag är för ful för att alltid kunna försvinna med en massa tjejer hela tiden och därför är jag bitter och nä, jag är inte världens mest lojala kille, det vet ni men när det väl handlar om de som jag räknar på en hand så vill jag tro att det i alla fall finns ett försök till ett litet annat tänk.





Sen vill jag ändå tacka, Kalle, Johans, Sven och Goude (och Signe) för en trevlig kväll, för den delen av kvällen innan folk försvann var trevlig.









Det var ett tag sedan...

Det var ett tag sedan jag pallade äpplen...men inatt var natten då jag och Kalle tog tillbaka det offentliga rummet!






Men innan min nattliga räd med Glenn hänge jag med Leo, vi åkte röd racer-bil, lyssnade på Ison&Fille och mådde som man ska må en sensommar eftermiddag precis efter att det slutat regna.






Sen bet Leo mig i foten så blodet sprutade...lite halvtråkig avslutning på vår fina session.










Nä, nu måste jag fortsätta redigera film så att jag blir klar någon gång. Natten är ung...









Helgen...en riktigt bra helg!

I fredags gick andra upplagan av WOW av stapeln...






SMHI varnade för katastrofer hit och katastrofer dit...

men det var så här vi jobbade WOW 08!





...för visst jobbade jag och det var riktigt roligt!

Security - Backstage and "The ditch"





Ida och jag fick även finbesök i form av Signe och hennes helt fantastiska Frida

Tre muppar klädd i fåra-(allväders)kläder!





Det var en helt underbar helg...ja, ända tills Signe av någon outrgrundlig anledning blev SVIN-förbannad och kastade ett glas vitt i ansiktet på Frida

Lite onödigt kan man ju tycka...Frida misströstade, Signe kontrade med att dra på sig sin svampmössa!





Lika som bär?






Bortsett från Signes frispel kändes helgen som skriver var, som en lyckad helg. Looptroop rock(ers)ade som fan samtdigt som jag satt CS (Centerstage - ljud och ljustornet) och mådde som en prins.






...och det var inget snack om vilka som drog den bredaste publiken...

LTR åt folket!





Sen fastnade jag extra särskilt för en spelning - The Flaming Lips. Jag tyckte faktiskt att dom var jävligt bra, att de sedan bjussade på en scenshow som hette duga, gjorde ju inte saken pissigare. Här nedan knallar The Flaming Lips sångare Wayne Coyne omkring i publikhavet. Jag stod i "diket" och garvade.






The Flaming Lips bjöd även på en riktigt grym lasershow under sin spelning






Bästa, absolut BÄSTA spelning framfördes av Sigur Rós. Att Markus Larsson på Aftonbladet är en fitta och borde skadeskjutas är jag inte ensam om att tycka, särskilt inte efter att han givit Islänningarna ett plus och kallat deras musik för "glaciärprogg" varpå han skrev; "Att dra en fiolstråke över strängarna på en elgitarr har varit ett pretentiöst lågvattenmärke ända sen Jimmy Page gned sig fördärvad i Led Zeppelins låt 'Dazed and confused'. Och Sigur Rós för givetvis den hemska traditionen vidare på scen". Nä Markus, du kan ta dig i dalen! Sigur Rós var fantastiska. Här nedan följer ett litet klipp från deras spelning på WOW som egentligen inte alls gör sig rättvist gentemot hur magiskt de egentligen var...but anyhow.

Jag ber om ursäkt för den helt värdelösa kvaliteén och det kassa ljudet men jag hittade tyvär inget bättre klipp.






Sigur Rós - Utomjordiskt bra...





Givetvis hängde jag lite Backstage också...

Här står jag och Pharell och snackar hubbabubba med en av hans polare. Jag hookade även upp med Lil´Kim men hon var så jävla divig så hon får inget utrymme här.





I måndags bilade jag upp till Hudik med Judas. Än idag ställer jag mig oförstående till varför JAG fick skulle läsa kartan...givetvis åkte vi fel...

Typ såhär tyckte Fredrik att vi skulle åka...










Imorgon måste jag till Polisen och fixa en kopia på mitt uppehållstillstånd. Tydligen tränger skatteverket i Norge det.





Nu skiter jag i det här...nu ska jag dricka mjölk och klippa film...fred och kärlek









Judas slår (hugger) till igen!


Det var upplagt för en kanon-kväll med Suprem, Promoe, Ison&Fille, DJ Large osv i startblocken...nästan lite för bra för att vara sant (!) 










"...ledsen mannen. Han fick tydligen bara tag på biljetter åt oss...hör av dig om du ska dit" - Judas 080807 18.37

Okej...tråkigt men shit vilken tur att jag knallar in gratis med mitt feta WOW-FUNK-band!










22.00 Laddad som fan, kan bli hur skoj som helst!


"...vi ska inte dit, vi kollar film istället. Peace" - Judas 080807 ca 22.15





Härligt kompis...





22.30 Kö till Köpenhamn, fuck it...jag åker hem och tvättar istället...










Kontenta: vissa saker är för bra för att vara sanna







Vad är det vi gör?!

Det finns mycket konstiga, äckliga, märkliga, roliga videos på YouTube...jag hittade en video som faktiskt fick mig att gråta...och skämmas...över att vara människa. Jag vet inte riktigt varför jag "delar" den...kanske vill jag påvisa och understryka vilket ansvaret vi har som människa, som organism på den här planeten. Samtidigt vill jag varna er. Har ni ett uns medlidande i kroppen kommer ni att må fruktansvärt dåligt efter att ni sett denna dokumentär.












Ännu ett statligt bolags som drivs som ett privat!

•• 1 augusti. Patrik Almqvist, 22, tog SJ-tåget från Stockholm till sin flickväns mamma i Östersund. Utanför Gnarp, söder om Sundsvall, får tåget stopp. Över fyra timmar försenade når Patrik Almqvist och hans flickvän fram.

•• 25 juli. Ett SJ-tåg havererar mellan Emmaboda och Alvesta. Som lösning slussas passagerarna på ett redan fullt tåg på samma sträcka - och tvingas stå upp. Pontus Thoresson, 19, blir två och en halv timme sen.

- Folk tvingades stå upp överallt. De var jävligt förbannade.

•• 27 juli. Fem minuter innan tåget ska lämna stationen i Jönköping ropar högtalaren ut att det är inställt.

Jasmin Fadikot, 24, får skjuts av bekanta till Nässjö, där ett anslutande tåg väntar. När det ska starta får hon reda på att ett annat tåg blockerar vägen och att man måste ta en omväg - förbi Jönköping.

I Hallsberg meddelar SJ att ersättningsbussar kör den sista sträckan till destinationen Eskilstuna.

Ett på natten, tre timmar sen, är hon framme.

•• 27 juli. Diabetessjuke Ove Eriksson blir strandsatt i Älvsbyn när SJ:s tåg mellan Piteå och Eskilstuna går sönder. Fyra timmar senare avgår tåget igen. Då är restaurangvagnen stängd.

200 scouter missade första lägerdagen

SJU TIMMAR UTAN MAT Scoutledaren Elsie-Britt Elf hade hand o 
SJU TIMMAR UTAN MAT
Scoutledaren Elsie-Britt Elf hade hand om två grupper med scouter som skulle på läger. Båda gruppernas tåg blev inställda, och båda grupperna blev sju timmar försenade. Foto: Joakim Nordlund

Tvåhundra besvikna scouter missade första lägerdagen. I sju timmar stod SJ-tåget still - utan mat och vatten till barnen.

I lördags åkte scouter från hela landet till ett stort läger i Mjösjöliden utanför Piteå. Scoutledaren Elsie-Britt Elf var ansvarig för att 200 av dem kom fram som de skulle.

- Men det gick inte så bra, säger hon.

Fick ingen mat

Hälften av hennes scouter skulle åka tåg från Göteborg och hälften skulle åka från Stockholm. Båda grupperna fick sina tåg inställda i sista stund. Båda grupperna blev sju timmar försenade.

- Tågen stod stilla timme efter timme. De barn som åkte från Stockholm fick inte ens mat och vatten, SJ bjöd inte på minsta lilla, säger Elsie-Britt.

När scouterna väl kom fram - törstiga, hungriga och besvikna - hade de missat första dagen på lägret.

- Det är inte godtagbart. Informationen var dålig och SJ visade ingen hänsyn alls.


Roger tvingades ta semesterdag

VÄGRAS ERSÄTTNING Roger Lindahl hann inte till jobbet på gru 
VÄGRAS ERSÄTTNING
Roger Lindahl hann inte till jobbet på grund av SJ:s förseningar.

När tåget blev försenat hann Roger Lindahl, 45, inte till jobbet.

Det kostade honom 1 700 kronor - som SJ vägrar ersätta.

Klockan 17.20 avgick Roger Lindahls tåg från Stockholm mot Alvesta. Klockan åtta skulle han börja jobba på vårdboendet i Urshult.

Snigelfart

Det slutade med den tråkigaste semesterdagen i hans liv.

- Först stod vi still i tre timmar utanför Linköping, sedan bogserade de tåget i snigelfart, säger han.

Att hinna till jobbet i tid var omöjligt. Därför fick Roger ta semester och ringa in en ersättare på jobbet. 5,5 timmar försenad kom han hem till Urshult - och kontaktade SJ.

Arg och besviken

- Jag frågade om det verkligen ska kosta mig 1 700 spänn när deras tåg inte fungerar. Men de vägrade ersätta, de sa att det inte ingick i deras villkor.

I dag är han arg och besviken.

- Det är stört omöjligt att få rätt mot det där monopolgänget.


Petra övergavs - mitt i natten

ÖVERGAVS Petra Ryberg lämnades ensam på Göteborgs station mi 
ÖVERGAVS
Petra Ryberg lämnades ensam på Göteborgs station mitt i natten, utan besked .

Petra Ryberg, 19, blev övergiven av SJ på Göteborgs central - mitt i natten.

Drygt nio timmar försenad kom hon fram till Båstad.

I Skövde stannade tåget. Efter två timmar kom ersättningsbussarna som tog Petra Ryberg och de andra till Göteborg. Klockan var då tre på morgonen.

Inga svar

- Jag var den enda som skulle vidare söderut, så jag blev stående helt ensam på stationen mitt i natten, säger hon.

För att få information ringde hon SJ.

- De sa bara att det nog skulle komma en buss. Men om den skulle komma om fem minuter eller tre timmar kunde de inte svara på.

Nio timmar sen

Nästan två timmar senare gick bussen, och nio timmar försenad kom hon hem till Båstad.

- Att man blir försenad med SJ är jag van vid. Men att de kunde överge en 19-årig tjej mitt i natten utan någon information är jag väldigt besviken på.


Sylve fick betala ett hotellrum

Sylve Martinsson, 70, skulle åka tåg från Sundsvall till Hässleholm.

Sju byten, flera bussar och ett hotellrum senare har han fått nog av SJ.

För Sylve blir det inga fler tågresor.

Det har han bestämt efter måndagens mardrömstur som tog 16 timmar.

- 3 000 kronor kostade biljetten, det är det inte värt. Vi fick ingen service och ingen hjälp alls, säger han.

Tre extra byten

På vägen fick han göra tre extra byten på grund av tågstopp. Dessutom blev det två bussresor som inte alls fanns med i resplanen.

- Varför var det aldrig någon som berättade? undrar han.

"Aldrig igen"

Sylve som är egen företagare kunde på grund av förseningarna inte vara med på ett inbokat affärsmöte i Falun och tvingades själv betala för hotell eftersom han missade sin skjuts. Allt som allt kostade resan mer än 4 000 kronor.

- Att bli behandlad på det här viset - aldrig igen, säger Sylve.

Jävligt dramatiskt...men helt ärligt...fan vad jag hatar SJ! Det måste ju gå att göra något...jag kan ju inte vara ensam om att bära med mig detta hat mot SJ!












Grease möter Matrix!?


..jag tror att jag precis kräktes lite i min mun...










JapanstatueringskonstSjöfartsmuseumet: http://www.sjofartsmuseum.goteborg.se


Fin eftermiddag med kulturell stimulans...och glass från 1953!




Göteborgs Tidningen 1945, 14 Augusti - Andra Världskrigets slut

Jag vet inte riktigt varför jag fastnade för just det här löpet...jag är väl lite naiv.

"Let me be who I am, let me be naive"










Jordgubbs-saft
Kvalitetstiden med Judas
Tisdagskväll
Äntligen jobb
Roadtripp först med Judas och sen med Konge


Sten-i-sko
Att jag lämnar Gbg och därmed att jag tvingas lämna en massa bra och fina människor som jag helst skulle vilja träffa och umgås med varje dag.










Dagens Pucnhline
"Fattar ingenting, som om jag bara hade en halv hand" - Ebola

Fan Freddy!

ÄNNU en gång betalar jag (läs: Ida) för mat inte ens Juffe skulle äta. Varför kan man ju undra. Jo, visst är det Judas som ligger bakom sveket. FAN Goude...jag ska ALDRIG mer lyssna på dig...överhuvudtaget...inte bara när det gäller mat!

Som tur var så va Ida hungrig som en varg!






Här om dagen gjorde jag och Goude ett bejublat besök på Hemköp. Efter fem-tio minuter kom Freddy springades, lycklig som ett litet barn visade han upp...osten...Härligt Fredrik, bra där!






I helgen hookade jag upp med Linnéa och hennes entourage. En av hennes polare, Eva tror jag hon heter - jävligt skön tjej, hade införskaffat en ny klocka som jag blev helt såld på. RIktigt cool!











2-0!!!

2-0...Ja, det var igår jag våldtog och förnedrade Judas i skytte...jag har nästan lite ångest idag...han hade inte en sportkeps...det var en massak från början tillsut.

Här lät sig Herr Goude mer än gärna fotas...han hade segervittring...






10 minuter senare var det något svårare att fånga honom på kort...




Freddy - Älgdräparen...på knä...igår var bästa kvällen i mitt liv!





Istället för att ta förlusten som en man tröståt Backstabber 3 meter Hallonrem






Sen vankades det showdown vid Radiobilarna






Här ser vi Freddy ha fullt upp med "Pontus - 8 år" och "Joel - 7 år"






Charliene...lite fööör bekväm bakom ratten.

Challe...har du körkort...alltså...på riktigt...har du det?





Under kvällens lopp han vi med att åka många karuseller och spela många spel, Goude självklart förlorare i allt han ställde upp i, tillochfrån var det nästan lite ledsamt att se honom göra bort sig...om och om och om och om igen. Men til sist lyckades han överlista ödet och sin oduglighet med en tåpaj som heter duga. GRATTIS kompis...det kan jag faktiskt unna dig.







Aldrig har uttrycket don efter person gjort sig bättre!!!





Tack Judas, Challe och Polskan för en trevlig kväll!





Den 26.e drar jag till Hallingdal, en liten håla 3 timmar norr om Oslo. Jag ska bära kött...det ska bli...intressant. På måndag ska jag göra ett sista gästspel i Hudikheads up! Sen ser jag fram emot min och Konge Sverige/Norge-tripp vi ska göra, har har ungefär 250 mil tillsammans att se fram emot! 250 mil på 14 dagar!










Värt att leva för just nu:

Pankaka+grädde+glass+chokladsås= braksuccé










Grattis Böljans damer!

Igår skulle Ida besöka Lisberg och eftersom hon ALLTID vinner *STJÄRNVINSTEN* när hon är där skickade jag med henne 30 spänn...

KEXCHOKLAD till folket!










Arbetsintervju på Volvo idag och visst svepte jag Thomas av fötterna...EFTER att mitt lokalsinne ännu en gång satt fälle-ben för mig och jag tvingats åka taxi med Karim för 400 spänn och EFTER att jag hällt i mig 4 "Sunkist" och EFTER att Thomas var en timme sen!

Karim...som körde fel...och kostade mig 150:- extra!




Men fan vad gott det är med "Sunkist".











Judas var snäll och bjöd på mat igår...tydligen skulle Thaistället vara hetare än Saigon...men . Kul att du i alla fall försöker Freddy!

Såhär gott tyckte Sara att det var...när att hon ätit klart!










...och GRATTIS som fasen till Böljans Brilljanta Brudar som knep sin första 3-poängare idag!

Falkenbergs finest...










Challe, vill du rasta hunden i helgen?!











RSS 2.0