Turn back in sight - Johan Eriksson

Turn back in sight - Johan Eriksson
.
.
.
.
.
http://www.youtube.com/user/johanlive83

Grattis Stina!

...
...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Vi ses på tisdag...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Dagens örfil

...går till Tobias Billström tillsammans med sittande regering!

 

Migrationsminister Tobias Billström sjönk med en djup suck ned i en fåtölj på regeringskansliet. Det hade varit tuff dag för Tobbe, en obefogat tuff dag enligt Tobias mening. Hans idé var ju briljant, hur kunde media tillsammans med Svenska folket inte se det uppenbart geniala i hans idé?

 

Han sparkade av sig skorna, knöt upp slipsen och slog 1# - snabbnumret till Tobbes mentor tillika borgmästare för Vällingskommun Göran Holm och efter en stunds konversation kunde varken Tobbe eller Göran konstatera annat än att Svenska folket helt enkelt är dum i huvudet men Göran hade uppmuntrat Tobbe och trots nederlaget i kvällstidningarna kände sig Tobbe väl till mods efter samtalet. Han lutade sig tillbaka, la upp fötterna på skrivbordet. Jag är ju migrationsminister, jag kan ju faktiskt göra lite som jag vill och kan vi Moderater stjäla några röster från SD så är ju det bara kalas tänkte Tobbe och log en smula.

 

 

 

 

Tobias Billströms briljanta idé bygger på att Svenska staten finansiera barnhem i Afghanistan, Irak och Somalia för att sedan kunna skicka hem de ca 2500 flyktingbarnen som just nu befinner sig i Sverige, illegalt enligt Tobias, varpå ”någon” ska leta reda på föräldrarna till dessa barn och snipp snapp slut så var sagan med lyckligt slut till enda.

 

Eller…

 

Flykting per definition enligt Genèvekonventionen och FN:

 

”En person som flytt sitt land med anledning av en välgrundad fruktan för förföljelse på grund av ras, religion, nationalitet, tillhörighet till en viss samhällsgrupp eller politisk uppfattning, som befinner sig utanför det land, vari han är medborgare och som på grund av tidigare nämnd fruktan inte kan eller vill återvända till det landet”

 

Vi kan alltså ganska omgående konstaterat att ovannämnda barn inte har dragit till exempelvis Svenska västkusten för sol och bad. De finns en välgrundad anledning till att flytt hit till Sverige.

 

Men är deras fruktad befogad eller är de bara mesiga som barn kan vara ibland?

 

Enligt FN, Amnesty och EU är Afghanistan, Somalia och Irak tre ut av världens absolut farligaste länder och alla tre länder återfinns på FNs ”top-tio” – lista. Vi kan vidare konstatera att flyktingbarnens fruktan för att möta en ond, bråd död i sitt hemland är befogad.

 

Men Tobbe ska ju bygga barnhem åt dem och klockan 15.00 är det fruktstund!?

 

Behöver jag ens använda mig av sakliga argument här?! 1995 lämnade FN Somalia helt och hållet eftersom man ansåg att landet helt enkelt var för instabilt. Men då vet vi ju alla hur töntiga FN är. Säger Tobbe att han ska bygga barnhem i Somalia så ska Tobbe det…även om det faller på sin egen orimlighet.

 

Och vad gör Tobbe när han och barnen lek färdigt med fingerfärgen och kan konstatera att barnens föräldrar helt enkelt är döda eller kidnappade? Kan han verkligen rädda upp situationen med en till låda med kapplastavar? Och vad kommer man att tycka om Tobbes obligatoriska fruktstund då tillexempel 40% (eneligt FN) av befolkningen i Somalia (minus Tobbes barnhem) lider av extrem svält och är i måttlös nöd.

 

Är detta en praktiskt genomförbar idé Tobias, tycker du på riktigt att det är en bra idé?!


Twittra Twitter! Ki

Inte helt osökt har jag börjat twittra!
.
http://twitter.com/kidicaros
.
Gilla det eller dö!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Slam på Grand

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

RSS 2.0